ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την ΜΗ ολοκλήρωση της υποβολής των Φορολογικών Δηλώσεων

0

Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών
Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Καβάλας
Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)
Ομονοίας 161–Καβάλα * Τηλ. 2510-831667 * e-mail:eges13@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15/07/2014

   Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζοντας την άποψη των Μελών του Συλλόγου θέλει να ενημερώσει τους φορολογούμενους του Ν. Καβάλας ότι το Υπουργείο Οικονομικών ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΣ την ισχύουσα νομοθεσία (Ν.3842/10) που προβλέπει 5μηνη προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων «έκλεισε» χθες 14/7 το ηλεκτρονικό σύστημα.

Οι Συνάδελφοι τόσο τοπικά όπως και Πανελλαδικά έχοντας υπερβεί τα ανθρώπινα όρια αντοχής και υπερεργασίας και τηρώντας με υπευθυνότητα τα αναγκαία χρονικά όρια που απαιτεί η κάθε φορολογική δήλωση για την ορθή και υπεύθυνη συμπλήρωση αλλά και τον αναγκαίο έλεγχο προς αποφυγή των άδικων – σε πολλές περιπτώσεις – και δυσβάστακτων φόρων, κατάφεραν να υποβάλλουν το 98% περίπου των δηλώσεων σε διάστημα 4 μηνών.

Δεν θα αναφερθούμε στις δυσλειτουργίες ή την μη λειτουργία για μεγάλα χρονικά διαστήματα του Taxis ή και την τελευταία ημέρα που δεν μας επέτρεψαν να στείλουμε το σύνολο των δηλώσεων που μας εμπιστεύτηκαν.

Όταν όμως το Δημόσιο καταπατεί ΙΣΧΥΟΝΤΑ νόμο τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη, και σε αυτήν αποφασίσθηκε να απευθυνθεί η Ομοσπονδία μας για να μην επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι επιπλέον φόρους, προσαυξήσεις ή και πρόστιμα.

Καθώς κανένας νόμος δεν ξεχωρίζει τους ανθρώπους σε «τυχερούς» ή «άτυχους» ζητούμε από τις αρκετές εκατοντάδες (δεν έχουμε ακριβή αριθμό)   φορολογούμενους του Νομού Καβάλας (που στις 23.57’ στις 14/7/14 το Υπουργείο Οικονομικών τους κατέταξε στους «άτυχους») να συνεργασθούν με τον Λογιστή τους ώστε να μηδενισθούν ή να περιοριστούν οι επιπτώσεις από την αχαρακτήριστη τακτική των Κυβερνώντων να καταπατούν νόμους και να ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να αποδεχθούν ΔΗΜΟΣΙΑ ότι το Taxis μας εξυπηρετεί μόνον όταν δουλεύει, και αυτό δεν γινόταν παρά τα Δ.Τ. του Υπουργείου.

Οι Συνάδελφοι προσπάθησαν να στείλουν όλες τις δηλώσεις στα νέα στενά χρονικά όρια. Το ότι έμειναν από 1 – 100 δηλώσεις σε πολλούς εξ αυτών αυτό δεν τους κάνει υπεύθυνους για την μη σωστή κατανομή ΚΑΙ αυτής της εργασίας τους. Καθώς δεν υπήρχε (ορθά) καταληκτική ημερομηνία ανά ΑΦΜ η επιλογή της δήλωσης που θα «έφευγε» γινόταν ανάλογα με την πορεία συγκέντρωσης των δικαιολογητικών και την συχνή ανάγκη για την αποστολή και άλλων εντύπων ή την έκδοση εκκαθαριστικού , ενώ παράλληλα είχαμε το Ε9, το Α21, ΦΠΑ, ΙΚΑ κλπ

Οι δηλώσεις που έμειναν ανήκουν σε εισοδήματα κάθε κατηγορίας και ύψους, σε πελάτες αλλά και συγγενείς και φυσικά «έμειναν» και οι προσωπικές τους καθώς όλοι μας, σχεδόν, την στέλνουμε τελευταία.

Η Κυβέρνηση και οι Βουλευτές που την στηρίζουν ας αναλογισθούν το εφικτό και το δίκαιο για μια ολιγοήμερη μετακίνηση της καταληκτικής προθεσμίας.

Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κόστος (η πληρωμή της 1ης δόσης θα είναι για όλους 31/7) για να ανοίξει το σύστημα για λίγες ημέρες ή μία εβδομάδα.

Ζητούμε από όλους τους φορολογούμενους υπομονή και συμπαράσταση στον αγώνα που ξεκινήσαμε για την ΜΗ πρόσθετη επιβάρυνσή τους στην ήδη υπάρχουσα υπέρμετρη φορολογία.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                      Ο Γ. Γραμματέας
Νικόλαος Γ. Πατέλης            Ιωάννης Παναγιωτίδης

Share.

About Author

Leave A Reply

eXTReMe Tracker