ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ (ΓΕΜΗ)

0

Με στόχο να βοηθήσουμε τους Συναδέλφους να “παρακαμφθεί” ο σκόπελος της υποβολής ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ στις 21/7  στα κατά τόπους Επιμελητήρια (ΓΕΜΗ) ΟΛΩΝ των αποφάσεων των Γ.Σ. για έγκριση του Ισολογισμού 31/12/13 που έγιναν στις 30/6/14 (και των λοιπών αποφάσεων) σας παραπέμπουμε στα video που ετοίμασε το OEE σε συνεργασία με το τμήμα του ΓΕΜΗ του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Την Παρασκευή 4/7 ο Πρόεδρος του Ο.Ε.Ε. κος Κ.Κόλλιας και ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. κος Ν.Πατέλης συναντήθηκαν με τον αρμόδιο Υφυπουργό κο Γ.Γιακουμάτο προκειμένου να συζητήσουν μαζί του τα προβλήματα του Κλάδου των Λογιστών – Φοροτεχνικών από την μέχρι σήμερα λειτουργία του ΓΕΜΗ.

Δυστυχώς βρέθηκε λύση στο ότι η πλειοψηφία των Γ.Σ. θα κατατεθεί στις 21/7 προκειμένου να αποφευχθεί η καταβολή του τέλους δημοσίευσης στο ΦΕΚ καθώς κατά παρέκλιση λόγω της Κυριακής η καταληκτική ημερομηνία (για ΓΣ στις 30/6) είναι η Δευτέρα 21/7. Ο Κος Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι τα Επιμελητήρια θα διαθέσουν και πρόσθετο προσωπικό, ίσως και πρόσθετες ώρες λειτουργίας αλλά δεν θα δοθεί παράταση.

Ο Υφυπουργός κος Γιακουμάτος πρότεινε ως λύση την ηλεκτρονική υποβολή των σχετικών εντύπων το Σάββατο 19/7 και την Κυριακή 20/7 θεωρώντας ότι έτσι θα αποσυμφωρηεθί η Δευτέρα 21/7 χωρίς να δώσει όμως απάντηση για την υποχρεώση υποβολής και του διπλοτύπου πληρωμής του παραβόλου αυτές τις δύο ημέρες.

Δείτε τις σχετικές οδηγίες υπό μορφή video που υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του ΟΕΕ:

Διαδικασία Εγγραφής στο ΓΕΜΗ

παράδειγμα ΑΙΤΗΣΗΣ

Share.

About Author

Leave A Reply

eXTReMe Tracker