Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστΡικό – φορολογικό νομοσχέδιο την ΚΥΡΙΑΚΗ 08/05/16 ώρα 10.00πμ στην Πλατεία Καπνεργάτη – Καβάλα

0

Συνάδελφοι,

λίγες ώρες πριν οι 153 Βουλευτές της Συμπολίτευσης μπουν στον “πειρασμό” να ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο που ο καθένας εξ αυτών καταλαβαίνει ότι είναι ενάντια σε ΟΛΗ την Κοινωνία πρέπει να αποφασίσουμε για την δική μας αντίδραση.

Μας δόθηκε λίγος χρόνος να διαβάσουμε για τις αλλαγές που σχεδιάσθηκαν για εμάς χωρίς εμάς. Η “διαβούλευση” έγινε μια λέξη χωρίς περιεχόμενο και ουσία για την παρούσα Κυβέρνηση που πριν 1,5 χρόνο άλλα μας έλεγε, πριν 9 μήνες άλλα μας υπέσχετο με στόχο να υφαρπάξει τις ψήφους του Ελληνικού Λαού και τώρα άλλα εφαρμόζει.

Κάποιοι θα μιλήσουν για “θυσία” άλλοι για “κοροϊδία” και κάποιοι πολιτικοί τους αντίπαλοι θα ισχυρισθούν ότι “η εξουσία είναι γλυκιά”.

Δυστυχώς σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, με μια οικονομία που οδηγείται καθημερινά σε βαθύτερη ύφεση από λάθη των ξένων αλλά και των δικών μας Κυβερνήσεων που δεν τόλμησαν να δυσαρεστήσουν την “πολιτική τους πελατεία” και γνωρίζοντας ότι ακόμη και πριν λίγες ώρες κατατέθηκαν τροποποιήσεις που αλλάζουν προς το χειρότερο ένα ήδη ΠΡΟΧΕΙΡΟΓΡΑΜΜΕΝΟ νομοσχέδιο που προσπάθησε να συνδυάσει τις ιδεοληψίες της Κυβέρνησης (πλειοψηφίας μόνον στην Βουλή και όχι στην Κοινωνία) είναι υποχρεωμένος να πω «Ελληνικέ Λαέ ἄφες αὐτοῖς· οὐ γάρ οἴδασι τί ποιοῦσι» …….«Ελληνικέ Λαέ, συγχώρεσέ τους, γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν».

Το “μη ανταποδοτικό” ασφαλιστικό σύστημα θα υπάρχει μόνον στην Ελλάδα.

Οι σημερινοί Κυβερνώντες έπρεπε να βρουν μια χώρα με λιγότερα προβλήματα να εφαρμόσουν τις ταξικές τους ιδεοληψίες.Και φυσικά θα είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ να τεθεί στο τραπέζι της συζήτησης στο εσωτερικό μας η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

Το να τυπώνουμε πληθωριστικό χαρτονόμισμα σε μια χώρα που δεν έχει βιομηχανική παραγωγή και εισάγει τα πάντα – ακόμη και τυποποιημένα αγροτικά προϊόντα – θα σήμαινε ότι σε ένα εξάμηνο θα δούμε το ματσάκι τον μαϊντανό 700 δραχμές (από 1€ σήμερα αν το ονομάσουμε “δραχμή”) . Γιατί απλά τα ταμεία μας είναι άδεια και το χαρτονόμισμά μας δεν θα αξίζει ούτε για ταπετσαρία.

Οι ιστορίες, για τους απλούς πολίτες, για απαιτήσεις δις και ράβδους χρυσού στην κεντρική τράπεζα είναι μυθοπλασίες μυαλών που πάντα πίστευαν ότι θα “κτυπήσουν την φοροδιαφυγή” , τώρα λένε ότι “θα βάλλουν φυλακή όποιον αποφασίσει να μεταφέρει την επιχείρησή του εκτός Ελλάδος” (ναι ακούσθηκε και αυτό Μεγάλη Εβδομάδα από κομματικό στέλεχος σε πρωϊνή εκπομπή της TV), ενώ η διαπραγμάτευση για λήψη έγγραφης δέσμευσης από την Ε.Ε. για έναρξη συζήτησης επιμήκυνσης του χρέους μας (το κούρεμα εύλογα ξεχάσθηκε) είναι αυτό το μόνο χαρτί που θα μπορεί να δώσει η Κυβέρνηση στους Βουλευτές για να δροσίζονται μέσα στην κάψα του κοινωνικού αναβρασμού  ή της Αθήνας όπου πιθανόν να επιλέξουν μετεγκατασταθούν – προσωρινά – οι της Επαρχίας.

“Διαφημίσεις” μιας απέλπιδας προσπάθειας που ενισχύθηκε από τον επιδιωκόμενο κομματικό έλεγχο των μέσων ενημέρωσης καθώς ΗΔΗ τα μεγάλα ψάρια που μπορούσαν μετανάστευσαν σε ποιο ζεστά νερά και η μαρίδα που έμεινε προσπαθεί να επιβιώσει και αν ανάμεσά μας ξέμινε και κανένα ποιο μεγάλο ψάρι που αγαπούσε τα Ελληνικά νερά, αναγκάζεται και αυτό να “κοιτάει” προς βορρά ή προς νότο για να μετακομίσει.

Βέβαια τα λάθη πάρα πολύ συχνά δεν είναι αναστρέψιμα σε σύντομο διάστημα (εδώ δέντρο να κάψεις κάνει χρόνια και εμείς σε 7 χρόνια ύφεσης καταστρέψαμε 300.000 μικρομεσαίους και αυξήσαμε 1.000.000 τους άνεργους), καθώς αυτή την στιγμή και η αντιπολίτευση δεν έχει ξεκαθαρίσει ΑΚΟΜΗ το τι θα θέλει (και φυσικά θα μπορεί) να αλλάξει ώστε να σταματήσει η εκροή κεφαλαίων (και πελατών μας) προς χώρες με ποιο φιλικό φορολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς. Ίσως απλά περίμεναν μια “αριστερή” κυβέρνηση να ψηφίσει αυτά που ήθελαν και οι ίδιοι αλλά δεν τολμούσαν για να μην καεί πάλι η Αθήνα από “αγανακτισμένους πολίτες”.

Ζητάω, δηλαδή, δημόσια να βγούνε οι τέως και νυν Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και να πούνε τι μπορούνε να αλλάξουνε από αυτά που ίσως ψηφισθούν το βράδυ της Κυριακής. Όχι τι θα προσπαθήσουν να διαπραγματευτούν με τους “θεσμούς” αλλά τι δεν θα θεωρηθεί “μονομερής ενέργεια”

Αρχικά έφυγαν τα παιδιά μας τώρα θα ακολουθήσουν και οι γονείς τους.

Και εμείς θα καθόμαστε να βλέπουμε το σπίτι του γείτονα να καίγεται ;

Η συνέχιση της αποχής μας από την υποβολή των δηλώσεων γνωρίζουμε ότι θα σταματήσει “αναγκαστικά” κάποια στιγμή καθώς ΚΑΝΕΙΣ δεν αντέχει να πληρώνει πρόστιμα. Ακόμη και τα 40άρια του 2013 που ήρθαν με καθυστέρηση μας πόνεσαν καθώς “όταν μαλλώνουν τα βουβάλια το πληρώνουν τα βατράχια”.

Αύριο ΝΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 8/5  ας βγούμε από το σπίτι μας ότι καιρό και αν κάνει. Ας κατευνθούμε όλοι στην πλατεία Καπνεργάτη στην Καβάλα πίσω από το πανό του Συλλόγου μας.

Ας μην υπολογίσουμε την ώρα αλλά τις οικογένειές μας.

Στην συγκέντρωση καλώ να συμμετέχουν ΟΛΟΙ (επιχειρηματίες, αγρότες, μισθωτοί ιδιωτικού και δημοσίου, συνταξιούχοι, φοιτητές αλλά και μαθητές) καθώς χωρίς τον ιδιωτικό τομέα δεν μπορεί να υπάρχει δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία για να πληρώνουν μισθούς και συντάξεις

Το ένας για όλους και όλοι για έναν ας αποκτήσει νόημα και σημασία.

Γιατί  ΜΟΝΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να βελτιώσουμε τις συνθήκες της ζωής μας.

Τα παραπάνω αποτελούν προσωπική άποψη – δεν είχαμε τον χρόνο να κάνουμε Δ.Σ. – αλλά είναι μέσα στο πνεύμα των ως σήμερα αποφάσεων του Δ.Σ., της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. και ζητάω συγνώμη από όσους Συναδέλφους έχουν αντίθετη άποψη αλλά εν γνώσει μου ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΑΙ το ελεύθερο βήμα ενημέρωσης του Συλλόγου μας.

 

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply

eXTReMe Tracker