Τέλη Κυκλοφορίας 2015 – Δελτίο Τύπου του Συλλόγου μας

0

ΚΑΒΑΛΑ  Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τέλη κυκλοφορίας: για την πληρωμή τους χρειάζεται να γνωρίζεις τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας ΜΟΝΟ.!!!

Αναγκαζόμαστε να προβούμε στην έκδοση του παρόντος δελτίου, γιατί έχουμε γίνει αποδέκτες παραπόνων από πολίτες του Νομού, καθώς το μόνιμο πρόβλημά τους είναι ότι από τα καταστήματα των τραπεζών τους ζητούν να προσκομίσουν το χαρτί για τα τέλη κυκλοφορίας, προκειμένου να μπορέσουν να πληρώσουν.

Ενημερώνουμε τους πολίτες του Νομού ότι: για την πληρωμή των τελών στις τράπεζες , δεν χρειάζεται να εκτυπωθεί το έντυπο τελών για να τα πληρώσουν.!!!
ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΦΜ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ, σε περίπτωση που τους ζητηθεί.

Σημειώνουμε επίσης ότι, σε περίπτωση που κάποια τράπεζα ζητάει επιμόνως το έντυπο των τελών εκτυπωμένο από τον πελάτη, είναι γιατί (προφανώς) έχει τη συγκεκριμένη στιγμή πρόβλημα το σύστημά της και όχι γιατί πρέπει να προσκομισθεί υποχρεωτικά.

Το ποσό που θα καταβάλλουν για τα τέλη κυκλοφορίας είναι και φέτος το ίδιο με το περυσινό.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν συνιδιοκτήτες οχημάτων, να μην πληρωθούν  από όλους, γι’ αυτό καλό θα ήταν να υπάρχει μία συνεννόηση πριν πάνε να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Τέλος, δεν παραλαμβάνουμε αυτοκόλλητο σήμα, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Η μόνη απόδειξη ότι πληρώθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας, είναι η απόδειξη πληρωμής στην τράπεζα.

ΠΡΕΠΕΙ να φυλάσσεται το αποδεικτικό αυτό  στο αυτοκίνητό μας ή ας βάλλουμε μια φωτοτυπία της απόδειξης πληρωμής, για την περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε. Τουλάχιστον στην περίπτωση αυτή, δεν θα μας “κυνηγάνε”     ότι έχουμε απλήρωτα τα τέλη κυκλοφορίας.

Κρίναμε αναγκαίο όλα τα ανωτέρω να τα γνωρίζουν οι πολίτες, αλλά και οι υπάλληλοι των τραπεζών και να μην διώχνουν τους πολίτες από τα γκισέ στέλνοντάς τους στο Λογιστή τους, γιατί με τον τρόπο αυτό πιστεύουμε             ότι όλοι θα κερδίσουν χρόνο και θα γλυτώσουν ταλαιπωρία.

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                                                                                                                                                                 Νικόλαος Πατέλης

Ο Γ. Γραμματέας
Ιωάννης Παναγιωτίδης

Share.

About Author

Leave A Reply

eXTReMe Tracker