Το Ο.Ε.Ε. ζητάει να αυξηθούν σε 100 οι δόσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

0

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μητροπόλεως 12 14, 105 63 Αθήνα – Τηλ.: 210 5202252 , FAX: 5202903, e-mail: press@oe-e.gr

Αθήνα 21 Αυγούστου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυξήστε σε 100, ακόμα και μονομερώς, τις δόσεις στα ληξιπρόθεσμα

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Η πολύ χαμηλή συμμετοχή των οφειλετών στις ρυθμίσεις ληξιπροθέσμων χρεών στις εφορίες και στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και το γεγονός ότι πολλοί εξ αυτών τίθενται εκτός ρύθμισης, λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης των δόσεων, οδηγούν στο ξεκάθαρο συμπέρασμα ότι οι ρυθμίσεις αυτές δεν κινούνται στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης των οφειλετών, αλλά δημιουργούν περαιτέρω προβλήματα.

Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη για άμεση αύξηση του αριθμού των δόσεων έως και 100, και, ταυτόχρονα, να γίνουν πιο ελαστικά τα κριτήρια υπαγωγής. Μόνο έτσι το δημόσιο θα μπορέσει να διασφαλίσει την είσπραξη όσο το δυνατόν περισσότερων χρημάτων από αυτά τα χρέη, αφού οι οφειλέτες θα μπορούν να εξυπηρετούν με συνέπεια τη μηνιαία τακτοποίηση αυτών των χρεών.

Καλούμε το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει άμεσα σε αυτό το μέτρο, ακόμα και μονομερώς, σε περίπτωση άρνησης της τρόικας. Σε αντίθετη περίπτωση, το αδιέξοδο, στο οποίο θα περιέλθουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις κινδυνεύει να αποβεί μοιραίο και για την πορεία των δημόσιων οικονομικών.

 

Γραφείο Τύπου ΟΕΕ
Τηλ. 210 5203922

 

Share.

About Author

Leave A Reply

eXTReMe Tracker