Φίλε λογιστή. Πότε θα αντιληφθείς τη δύναμή σου;

0

Διάβασα και σας το μεταφέρω χωρίς σχόλιο…

“Λένε όλοι (δικαίως ή αδίκως, εσείς κρίνετε) ότι σήμερα το επάγγελμα του λογιστή είναι το επάγγελμα του μέλλοντος αφού έτσι όπως γύρισαν τα πράγματα, ο ρόλος του λογιστή είναι πολυσύνθετος και αναβαθμισμένος καθιστώντας τον στυλοβάτη μιας επιχείρησης.

Ο ίδιος είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένος, να είναι οικονομολόγος, λογιστής, φοροτεχνικός, οικονομικός σύμβουλος, ασφαλιστικός σύμβουλος, εργατολόγος, πληροφορικάριος ενίοτε δε κοινωνιολόγος και ψυχολόγος ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει σφαιρικά και αποτελεσματικά τα προβλήματα των επιχειρήσεων – πελατών του. Και απ’ όσο γνωρίζουμε χωρίς πρόσθετες αμοιβές απ’ αυτές που πριν από χρόνια υπήρχαν.

Αν δεν είσαι όλα τα παραπάνω, θεωρείσαι άχρηστος και παραπεταμένος από την αγορά. Θες δε θες θα τα μάθεις. Και καλά, τα έμαθες. Πότε θα προλάβεις να ενημερωθείς για τις απανωτές αλλαγές που οι εκάστοτε φωστήρες του υπουργείου οικονομικών νομοθετούν, χωρίς σχέδιο και προοπτική; Πρέπει να είσαι πάντοτε σε ετοιμότητα, να μην κοιμάσαι, να ξεχάσεις προσωπική ζωή και οικογένεια, φίλους και κοινωνικές υποχρεώσεις.

Και πάλι όμως δύσκολα προλαβαίνεις, κινδυνεύοντας να εκτεθείς ηθικά, επαγγελματικά και οικονομικά. Έχεις γίνει άμισθος υπάλληλος του υπουργείου οικονομικών. Έχεις γίνει ο σάκος του μποξ, που ξεσπούν πάνω σου οι φορολογούμενοι, αντί να ξεσπούν στους ίδιους τους υπαίτιους. Τους κυβερνώντες μας.

Εκλιπαρείς να πάρεις μια παράταση, όχι γιατί δεν πρόλαβες να εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις σου με υπαιτιότητά σου, αλλά γιατί τα «σύγχρονα» συστήματα του taxisnet πολλές φορές «κοιμούνται», «κλωτσάνε», «φρακάρουν», «πέφτουν», περιμένοντας καρτερικά πότε θα τους έρθει ή «όρεξη» να συνεργαστούν μαζί σου.

Πόσες φορές σήμερα αναζήτησες μέσω του διαδικτύου, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως στο twitter του Θεοχάρη, των συναδέλφων σου, των συλλόγων σου, μια ανακοίνωση για παράταση των προθεσμιών; Πόσες διαφορετικές απόψεις άκουσες, από ειδικούς και μη;

Εκνευρίστηκες, απογοητεύτηκες, αναθεμάτισες την ώρα και τη στιγμή που βρέθηκες στο επάγγελμα, έτσι όπως το κατάντησαν. Τι θα κάνεις όμως; Θα το εγκαταλείψεις; Μάλλον όχι. Ε, λοιπόν αφού παραμένεις στο επάγγελμα κάνε κάτι πριν σε πεθάνουν. Όλοι μαζί όμως. Αντιληφθείτε τη δύναμή σας. Αντιδράστε.

Αγωνιστείτε. Αλλάξτε τα πράγματα εσείς. Πάρτε στα χέρια το επάγγελμά σας και αναβαθμίστε το όπως του αξίζει. Τον τρόπο δεν θα σας τον υποδείξει κανένας. Εσείς ξέρετε πως. Και αν πάτε οργανωμένα, όλοι οι κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς θα είναι μαζί σας. Χωρίς εσάς, λεφτά στα ταμεία του κράτους δεν μπαίνουν.

Δεν καταλαβαίνετε τη δύναμή σας;”

Από το

www.ergasiaka.net

Share.

About Author

Leave A Reply

eXTReMe Tracker