Όχι στα διόδια στην περιμετρική της Καβάλας που θα εκτρέψει την κίνηση μέσα από την πόλη …..

0

Σύντομες ομιλίες στο συλλαλητήριο και χωρίς πορεία

Εντατικά οργανώνεται το συλλαλητήριο κατά των άδικων διοδίων που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης στην πλατεία Ελευθερίας. Ήδη το πρωί δόθηκε συνέντευξη τύπου όπου εκτός από τα μέλη της διαπαραταξιακής οργανωτικής επιτροπής παραβρέθηκε και η δήμαρχος Καβάλας. υπάρχουν ωστόσο πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να ρυθμιστούν και πολλές συναντήσεις που θα πρέπει να γίνουν.

Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου που βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να δράσουν εάν το έργο των διοδίων αρχίσει, ζητούν να γνωστοποιηθεί ευρύτερα η είδηση του συλλαλητηρίου. Στην πόλη, στο δήμο και σε ολόκληρη την περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Δίνουν προτεραιότητα σε επαφές με όμορους δήμους έτσι ώστε να εξασφαλισθεί συμπαράσταση και από την υπόλοιπη περιφέρεια ΑΜΘ.

Μιλώντας στη συνέντευξη τύπου η Δήμητρα Τσανάκα τόνισε: «Ελπίζω η προσφυγή μας στο ΣτΕ να δικαστεί σύντομα και το αποτέλεσμα να είναι ευνοϊκό. Παρόλα αυτά, πρέπει να οργανωθεί ένα ακόμη συλλαλητήριο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απουσιάσει από αυτό. Καλώ τους συμπολίτες σε συστράτευση. Η υπόθεση των λανθασμένων διοδίων αφορά στο μέλλον μας. Οι δρόμοι εντός της πόλης δεν αντέχουν να απορροφήσουν τη διεθνή κυκλοφορία. Το προτεινόμενο σημείο για τη λειτουργία των διοδίων είναι απολύτως επικίνδυνο».

Ο Κυριάκος Σταυρίδης, ως εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης του Κ. Σιμιτσή, σημείωσε ότι το πρόβλημα των εσφαλμένων διοδίων αφορά σε περισσότερους ανθρώπους και όχι μόνο στους δημότες Καβάλας. Ο Μανώλης Κελαϊδάκης της ΚΑΠ κάλεσε τους συμπολίτες του σε αντίσταση ενάντια σε ένα μεγάλο πρόβλημα που πρόκειται να δημιουργηθεί. Ο Γιώργος Τσιρονίδης διευκρίνισε ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο στο δήμο Καβάλας, επεσήμανε ότι το σημείο των διοδίων είναι επικίνδυνο και υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Αν κατασκευαστούν εκεί τα διόδια που επιθυμεί η Εγνατία Οδός τότε θα κλάψουν μανούλες».

Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του αντιδημάρχου Ανέστη Τσουρουκίδη, ενώ ο Αχιλλέας Νικολαϊδης παρατήρησε πως είναι αρκετή μία εβδομάδα προκειμένου να εξασφαλισθεί η ενημέρωση όλων των πολιτών και να πεισθούν ώστε να παραβρεθούν στο συλλαλητήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες θα γίνουν επαφές με τοπικούς συλλόγους και φορείς. Κρίσιμο είναι το ζήτημα κατά την ώρα διεξαγωγής του συλλαλητηρίου να μην λειτουργεί η τοπική αγορά. Γι’ αυτό θα υπάρξει συνάντηση και θα κατατεθεί σχετικό αίτημα στον Εμπορικό Σύλλογο.

Όπως αποφάσισε η οργανωτική επιτροπή στο συλλαλητήριο θα μιλήσει η δήμαρχος και χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Στέφανος, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος. Πρόθεση των διοργανωτών είναι οι χαιρετισμοί και οι ομιλίες του συλλαλητηρίου να διαρκέσουν λίγα μόνο λεπτά. Πριν από αυτές, θα προηγηθεί μουσικό πρόγραμμα με τοπικό συγκρότημα. Δεν θα υπάρξει πορεία στους κεντρικούς δρόμους.

Η οργανωτική επιτροπή του συλλαλητηρίου βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να οργανώσει επιπλέον κινητοποίηση, όταν θα διαπιστώσει πως αρχίζουν τα έργα στην παράκαμψη. Οι επαφές θα πραγματοποιηθούν με όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και με τα Επιμελητήρια.

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΪΝΗ

Share.

Leave A Reply

eXTReMe Tracker