!!! Φορολόγηση εισοδήματος όταν διαδοχικά και όχι παράλληλα Φ.Π. έχει εισόδημα ως μισθωτός και από επιχειρηματική δραστηριότητα

0

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΑΡΙΘ. & ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ : 334/ 26-2-1997
Μέλος : Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φορτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών-Π.Ο.Φ.Ε.Ε

Προς
Π.Ο.Φ.Ε.Ε – Ολους τους Συλλόγους
Τα μέλη του Σ.Ε.Λ.ΚΕ
Κέρκυρα 9 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μετά την επιστολή της 12/6/2015 του Σ.Ε.Λ.ΚΕ , σχετικά με την μη φορολόγηση με την κλίμακα των μισθωτών μερίδας επαγγελματιών που απασχολήθηκαν σε διαφορετικό χρονικό διάστημα ως μισθωτοί και ως επαγγελματίες με μπλοκάκι, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο του ΣΕΛΚΕ σήμερα 9/7/2015 ο κ. Ιωσήφ Φοβάκης από το γραφείο της Αναπλ. Υπουργού κας Νάντιας Βαλαβάνη και υπέδειξε τα εξής ζητώντας παράλληλα την γνωστοποίηση τους στα μέλη μας:
1. Σωστά ερμηνεύουμε τον Νόμο δηλ. ότι ο νόμος αναφέρεται σε “παράλληλη” χρονική δραστηριότητα μισθωτού ο οποίος έχει και έναρξη επιτηδεύματος .
Επομένως όσοι έχουν τις δύο ιδιότητες αλλά σε διαφορετικό χρόνο , μέσα στο φορολογικό έτος , πρέπει να τύχουν του ευεργετήματος να φορολογούνται ως μισθωτοί με την επιφύλαξη της κάλυψης των λοιπών προϋποθέσεων του νόμου .
2. Η σχετική εφαρμογή στο taxisnet θα διορθωθεί την επόμενη εβδομάδα και
3. Σε κάθε περίπτωση συνεστήθη να υποβάλλονται οι δηλώσεις (ώστε να μην καταστούν εκπρόθεσμες ) και στην συνέχεια να υποβάλλεται ‘’Τροποποιητική δήλωση’’ (χειρόγραφη) στις Δ.Ο.Υ στις οποίες θα σταλούν σχετικές οδηγίες .
Κατόπιν των ανωτέρω διευκρινίσεων εκφράζουμε την ευαρέσκεια μας που ένα πρόβλημα , κυρίως φορολογουμένων με χαμηλά εισοδήματα, βρήκε την λύση του .
Με εκτίμηση
Νικόλαος Μάμαλος
Πρόεδρος Δ.Σ

Share.

About Author

Leave A Reply

eXTReMe Tracker