Ανακοίνωση Ο.Ε.Ε. προς τους λογιστές φοροτεχνικούς που υπέβαλαν αίτηση για την απόκτηση Α’ τάξης

0
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ Α ΤΑΞΗΣ
Η Επιτροπή Σεμιναρίων του Ν.3470/2006 στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν.4152/2013, αφού εξέτασε τις ηλεκτρονικά υποβληθείσες αιτήσεις των ενδιαφερομένων, κατήρτισε τον πίνακα των υποψηφίων που έχουν τις προϋποθέσεις να μετάσχουν στην ηλεκτρονική εκπαίδευση.
Όσοι δεν περιλαμβάνονται στις καταστάσεις που έχουν αναρτηθεί, έχουν απορριφθεί διότι δεν είχαν συμπληρώσει την απαιτούμενη προϋπηρεσία σε λογιστικό – φοροτεχνικό αντικείμενο από την λήψη της προηγούμενης τάξης σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης.
Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις των λογιστών – φοροτεχνικών, πτυχιούχων των Τμημάτων Λογιστικής των ΤΕΙ που κατά την δημοσίευση του Ν.4152/2013 ήταν κάτοχοι της Γ τάξης δεν έγιναν δεκτές, καθώς η προτεινόμενη από το ΟΕΕ σχετική τροπολογία δεν ψηφίσθηκε ακόμα από τη Βουλή.
Σχετικά με διευκρινήσεις ή επανεξέταση της αίτησης τους οι λογιστές – φοροτεχνικοί έχουν την δυνατότητα να στείλουν email (mgavatha@oe-e.gr, asoldatou@oe-e.gr) ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 210 5229457, 210 5202277 μέχρι την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2015.
Οι λογιστές – φοροτεχνικοί που αναφέρονται στον Πίνακα των υποψηφίων θα πρέπει να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία:
Οι εκπαιδευτικές ενότητες στις οποίες οι υποψήφιοι έχουν υποχρέωση να εκπαιδευτούν και να αξιολογηθούν είναι οι εξής:
Φορολογία Εισοδήματος Νομικών Προσώπων (Αρχεία 20, 21, 22, 32)
Αναλυτική Λογιστική – Κοστολόγηση (Αρχεία 1,2,3,4,5,6,7,8,27)
Στοιχεία Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (Αρχεία 24, 25, 26, 29)
Διαδικασίες Τέλους Χρήσης (Αρχεία 9,10,11,28)
Εργατικά και Ασφαλιστικά Θέματα (Αρχεία 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 30)
Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας Λογιστών Φοροτεχνικών (Αρχείο 31)
Το εκπαιδευτικό υλικό για τις πιο πάνω ενότητες θα είναι αναρτημένο στις ψηφιακές υπηρεσίες του Ο.Ε.Ε. προς χρήση των δικαιούχων από τις 19 Φεβρουαρίου 2015.Οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να αποθηκεύσουν τα αρχεία με το υλικό στον προσωπικό τους υπολογιστή προκειμένου να μελετήσουν το εκπαιδευτικό υλικό.
Όλοι οι Λογιστές Φοροτεχνικοί, των οποίων η αίτηση για την απόκτηση της Α΄ Τάξης Λογιστή Φοροτεχνικού έχει εγκριθεί και προκειμένου να αποκτήσουν την Α΄ Τάξη, έχουν υποχρέωση συμμετοχής στη διαδικασία αξιολόγησης.
Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της εξεταστικής διαδικασίας ορίζεται η 15η Απριλίου 2015 και ώρα 24:00. Μετά το πέρας του ορισθέντος χρονικού ορίου το σύστημα κλείνει αυτόματα και οι εκπαιδευόμενοι δεν έχουν πλέον το δικαίωμα πρόσβασης σε αυτό.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αξιολόγησης οι συμμετέχοντες θα απαντήσουν σε ερωτήσεις, οι οποίες θα είναι κατανεμημένες σε ομάδες ανά εκπαιδευτικό αντικείμενο ως εξής:
Οι αξιολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής της σειράς των εκπαιδευτικών ενοτήτων προκειμένου να απαντήσουν στις αντίστοιχες ερωτήσεις. Η χρονική διάρκεια για την απάντηση του αριθμού των ερωτήσεων μίας εκπαιδευτικής ενότητας έχει ορισθεί σε τρεις (3) ώρες από την έναρξη της (π.χ. εάν ο αξιολογούμενος ξεκινήσει την αξιολόγησή του στην ενότητα «Αναλυτική Λογιστική – Κοστολόγηση» στις 10.00 μίας συγκεκριμένης ημέρας, θα πρέπει να ολοκληρώσει και τις 15 ερωτήσεις μέχρι τις 13.00 το αργότερο της ίδιας ημέρας). Δεν είναι εφικτή η διακοπή εφόσον έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία, παρά μόνο μετά την ολοκλήρωση όλων των ερωτήσεων μίας ενότητας.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η διαδικασία αξιολόγησης σε μία ενότητα ξεκινά με την εμφάνιση της πρώτης ερώτησης στην ενότητα αυτή. Δηλαδή αμέσως μετά την είσοδο του αξιολογούμενου στην ενότητα με τους κωδικούς πρόσβασης.
Οι επόμενες ενότητες μπορούν να επιλεγούν από τον αξιολογούμενο σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο, πάντα εντός του ορίου, το οποίο έχει ορισθεί ως λήξη της διαδικασίας αξιολόγησης (15 Απριλίου 2014 και ώρα 24.00).
Όλες οι ερωτήσεις είναι πολλαπλών επιλογών εκ των οποίων μία και μόνο είναι η σωστή. Οι αξιολογούμενοι οφείλουν να επιλέξουν μία από τις εναλλακτικές απαντήσεις και το ηλεκτρονικό σύστημα αξιολόγησης αναγνωρίζει αυτόματα εάν η επιλογή τους είναι σωστή ή λάθος.
Με την επιλογή μίας εκπαιδευτικής ενότητας θα εμφανιστεί στην οθόνη του υπολογιστή η πρώτη ερώτηση της ενότητας αυτής. Μόλις η πρώτη ερώτηση απαντηθεί, θα εμφανιστεί η δεύτερη, και η διαδικασία θα συνεχισθεί με τη διαδοχική εμφάνιση και απάντηση του συνόλου των ερωτήσεων της εν λόγω ενότητας εντός του χρονικού ορίου των τριών (3) ωρών. Για την απάντηση κάθε μίας ερώτησης δίνεται απεριόριστος χρόνος (εντός πάντα του χρονικού ορίου των 3 ωρών).
Μετά την ολοκλήρωση των ερωτήσεων μίας εκπαιδευτικής ενότητας οι αξιολογούμενοι θα μπορούν να δουν το αποτέλεσμα των απαντήσεών τους σε αυτή την ενότητα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα πρέπει οι υποψήφιοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις και των έξι (6) εκπαιδευτικών ενοτήτων.
Μετά την αξιολόγησή του σε όλες τις ενότητες το σύστημα θα εμφανίζει στον εκπαιδευόμενο το ποσοστό επιτυχίας του. Ως ποσοστό επιτυχίας για την απόκτηση της Α’ Τάξης έχει ορισθεί το 50%. Δηλαδή κάθε εκπαιδευόμενος για να λάβει την Α’ Τάξη Λογιστή Φοροτεχνικού θα πρέπει να απαντήσει σωστά σε 50 τουλάχιστον από τις 100 του συνόλου των ερωτήσεων.
Αναλυτικές οδηγίες για την είσοδο στο ηλεκτρονικό σύστημα αξιολόγησης και την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναφέρονται στο σχετικό εγχειρίδιο της Υπηρεσίας Πληροφορικής, το οποίο είναι διαθέσιμο με την είσοδο στην Υπηρεσία Ενημέρωσης.
Για πληροφορίες παρακαλούμε να αποστείλετε email στο support@oe-e.gr.
Share.

About Author

Leave A Reply

eXTReMe Tracker