Νο1 – Απόψεις Συναδέλφων που λάβαμε τόσο από τον Σύλλογο όσο και εκτός

0

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Κύριε πρόεδρε , σεβαστό Δ.Σ.
Ενημερώθηκα από το e-mail που στείλατε προφανώς σε όλα τα μέλη ότι το Δ.Σ. του συλλόγου ψήφισε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Ενημερώθηκα επίσης ότι η ψήφος ενός μέλους του Δ.Σ. που είπε ΟΧΙ δεν καταγράφηκε. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ν.ΠΑΤΕΛΗ: κανένα Μέλος του Δ.Σ. δεν μου εξέφρασε προσωπικά [έως και σήμερα 4/7 ώρα 14.00] την αντίθεσή του στην καταγραφή της συμμετοχής του Δ.Σ. στην λήψη της απόφασης για να μην θέση του Δ.Σ. Δεν είμαστε Ελληνική Βουλή και το καταστατικό μας δεν προβλέπει ψήφο δια επιστολών Το Άρθρο 10 παρ. 3 προβλέπει “3. …Δεν ευθύνονται όμως για αποφάσεις που έχουν ληφθεί σε συνεδρίαση στην οποία δεν παρέστησαν ή αν και ήταν παρόντες διαφώνησαν στη ληφθείσα απόφαση και αυτό προκύπτει από τα πρακτικά Συνεδρίασης του Συμβουλίου.”)

Με ποιό δικαίωμα ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ παίρνει αποφάσεις για προσωπικά πιστεύω ανθρώπων και κυρίως επιστημόνων που αν μη τι άλλου δικαιούνται να έχουν προσωπική άποψη και να την υποστηρίζουν; Με ποιο δικαίωμα εκπροσωπείτε τον εαυτό μου και πιθανόν και άλλων συναδέλφων και με προσβάλλετε με την δική σας απόφαση; Γνωρίζετε ότι με την συμμετοχή του συλλόγου στην διαδήλωση , σημαίνει και την συμμετοχή την δική μου και των άλλων συναδέλφων που πιθανώς να έχουνε άλλη γνώμη;

Ως δημοκρατικός πολίτης έχω το δικαίωμα να ασκήσω τα καθήκοντά μου σε κρίσιμες στιγμές της πατρίδας μου ελεύθερα , χωρίς περιορισμούς , χωρίς να εξουσιάζομαι , χωρίς να επηρεάζομαι από εξωτερικές ερινύες , από οργανωμένα κομματικά μέλη , που προσπαθούν με παραπληροφόρηση και προπαγάνδα να γλείψουν κόκκαλα ΜΕΓΑΛΑ και προφανώς από δράκουλες ημέρας που πίνουν το αίμα του κοσμάκη , επειδή δεν έχει χρήματα και αρκετή νοημοσύνη , ώστε να καταλάβει κάτι πολύ απλό.

Η ερώτηση που αφορά το δημοψήφισμα , είναι τόσο απλή από τον πρωθυπουργό που και ένα παιδάκι μικρό θα την καταλάβαινε. Απλή , λιτή , ευκολονόητη. Βέβαια , υπάρχουν και οι γνωστοί ‘’ταχυδακτυλουργοί της πρότασης και των εννοιών’’ που τους αρέσουν να κάνουν επιδέξια και μαγικά κόλπα λέξεων για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη, επειδή τα συμφέροντα τους είναι μεγαλύτερα .

Χαίρομαι πολύ που στο δημοψήφισμα θα ακουστεί η γνώμη μου στον έξω κόσμο , που έχω τόση μεγάλη υποστήριξη , αλλά στεναχωριέμαι που δεν έχω στην ίδια μου την πατρίδα. Όπως και να ‘χει όμως θα το ξεπεράσω γιατί ανέκαθεν έτσι γινόταν. Οι γνωστοί κύκλοι των εποχών επαναλαμβάνονται συνέχεια. Τουλάχιστον αυτό δείχνει η ιστορία.

Η προσωπική μου γνώμη για το δημοψήφισμα νομίζω φαίνεται στο κείμενο.

Επειδή όμως δεν μου αρέσει να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για το προσωπικό μου κόσμο και συμφέρον σας δηλώνω ότι , θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά για το αν θα συνεχίσω να είμαι σε έναν υποκινούμενο σύλλογο .

Ευχαριστώ,
ΝΤΑΝΤΙΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

ΑΠΑΝΤΩ ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΑΠΑΝΤΩ ΝΑΙ ΣΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΕΥΘΥΝΩΝ ΩΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΛΙΤΗΣ
ΑΠΑΝΤΩ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΑΠΑΝΤΩ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΑΠΑΝΤΩ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΠΑΝΤΩ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ
ΑΠΑΝΤΩ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ
ΑΠΑΝΤΩ ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΧΘΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ
ΑΠΑΝΤΩ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΑΔΙΕΞΟΔΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΑΠΑΝΤΩ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
ΑΠΑΝΤΩ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ
ΑΠΑΝΤΩ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
ΑΠΑΝΤΩ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΝΤΙΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ
ΑΠΑΝΤΩ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
ΑΠΑΝΤΩ ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
ΑΠΑΝΤΩ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ -ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΑΠΑΝΤΩ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
ΑΠΑΝΤΩ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΑΠΑΝΤΩ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΝΟΜΙΑ
ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΩ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ
ΠΟΛΙΤΕΣ .
ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ
ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ !
Εμινίδου Γεωργία
οικονομολόγος -λογίστρια φοροτεχνικός

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Έλαβα επίσης και αυτό από Συνάδελφο που δεν ανήκει στον Σύλλογο ή την ΠΟΦΕΕ

Ανοιχτή επιστολή
στη
Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελεύθερων Επαγγελματιών Ελλάδος (ΠΟΟΕΕΕ) (και όχι ΠΟΦΕΕ)

Αθήνα 03/07/2015
Αγαπητέ πρόεδρε

Σε συνέχεια των τηλεφωνικών μας επικοινωνιών, επαναλαμβάνω τον προβληματισμό μου για την εκκωφαντική απουσία της επιστημονικής ενημέρωσης και θέσης της Ομοσπονδίας πάνω στο ιδιαίτερης οικονομικής σημασίας για την χώρα δημοψήφισμα της 05/07/2015.
Γνωρίζετε ότι όταν κλήθηκε το Ο.Ε.Ε για ένα διάλογο ενημέρωσης πάνω στους όρους της συμφωνίας, το προεδρείο έλαβε την απόφαση υποστήριξης της επιτροπής υπέρ του Ναι, με την έκδοση του σχετικού μηνύματος. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες υπέρ του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ με την ανάλογη επιχειρηματολογία έλαβαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις ενώσεις, επιμελητήρια, επαγγελματικές οργανώσεις, φυσικά και νομικά πρόσωπα, …., όσοι δηλαδή συμμετέχουν στο οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας μας , άσχετα εάν διαθέτουν την αναγκαία επιστημονική γνώση για την αιτιολόγηση ή έστω πληρέστερη ενημέρωση της όποιας άποψης υποστήριξαν.
Από τον δικό μας χώρο οι περισσότεροι φορείς ανεξαρτήτου βαθμού εκπροσώπησης εξέφρασαν την άποψή τους με ψηφίσματα – ανακοινώσεις – επιστολές, άσχετα από την όποια θέση , ή επιχειρηματολογία ή επιφυλάξεις ή διφορούμενα μηνύματα (είμαστε ουδέτεροι αλλά μάλλον Ναι,..), – γεγονός όμως που τους τιμά, διότι δεν αποποιήθηκαν ένα δικαίωμά τους, δεχόμενοι ταυτόχρονα και το τίμημα της καλόπιστης ή κακόπιστης κριτικής .
Η μόνη εκκωφαντικά απούσα Ομοσπονδία έως τώρα, και η πλέον κατάλληλη να προσφέρει την αναγκαία επιστημονική ενημέρωση είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελεύθερων Επαγγελματιών Ελλαδας.
Και ερωτώ πρόεδρε, γιατί αυτή η ανύπαρκτη στάση σας; , είσαστε υπαρκτά πρόσωπα επαγγελματίες – οικονομολόγοι γιατί σιωπάτε;
Σας καλώ στον ελάχιστο χρόνο που μένει να δημοσιοποιήσετε την τεκμηριωμένη (στο μέτρο του δυνατού) θέση σας.
Δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία εάν θα είναι υπέρ του Ναι ή του Όχι, διότι όποιος δεν έχει αντιληφθεί έως τώρα, ότι το μέγεθος της συμμετοχής, έχει ήδη εξασφαλίσει σπουδαιότερο αποτελέσματα για την επίτευξη της κοινής προσπάθειας, άδικα έχασε το χρόνο του διαβάζοντας αυτή την επιστολή.

Μ.Φ.Χ

Σπύρος Χρήστου

Υ.Σ 1: Παρακαλώ πολύ όποιον από τους αποδέκτες δεν επιθυμεί
την αποστολή μηνυμάτων, να μου το γνωστοποιήσει.
Υ.Σ 2: Παρακαλώ πολύ τη γραμματεία της Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε να πρωτοκολλήσει την
παρούσα επιστολή και εάν είναι δυνατό να μου προωθήσει τον
αριθμό πρωτοκόλλου.

Share.

About Author

Leave A Reply

eXTReMe Tracker