Προσωπικό σχόλιο και απόψεις στην απορία του Πρωθυπουργού γιατί οι “θεσμοί” δεν δέχονται τα “ισοδύναμα” μέτρα που προτείνει η Ελληνική Κυβέρνηση

0

Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη που θα κάνω κατάχρηση του δικαιώματος ενημέρωσης της ιστοσελίδας.

Θεωρώ όμως ότι πλέον εδώ που φτάσαμε έχω το δικαίωμα σαν Έλληνας Φορολογούμενος να σχολιάσω το παρακάτω δημοσίευμα και τις φερόμενες ως δηλώσεις του Πρωθυπουργού

κ. Τσίπρα:Οι θεσμοί δεν θέλουν συμφωνία ή εξυπηρετούν συμφέροντα.

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Για “περίεργη στάση” κατηγορεί τους θεσμούς ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι είτε δεν θέλουν να επιτευχθεί η συμφωνία, είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα. Μιλώντας σε συνεργάτες του λίγο πριν την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες, εν όψει της συνάντησής του με τους επικεφαλής των θεσμών αλλά και της αυριανής Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι οι θεσμοί δεν αποδέχονται τα ισοδύναμα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση.

«Η μη αποδοχή ισοδύναμων μέτρων δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία. Πουθενά!» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας μιλώντας στους συνεργάτες του. «Αυτή η περίεργη στάση δύο ενδεχόμενα μπορεί να κρύβει. Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα».

Τα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση αφορούν στην αύξηση φόρων και εισφορών, έναντι των μειώσεων δαπανών που ζητούσαν οι θεσμοί.

O πρωθυπουργός να μεταβαίνει σήμερα εκτάκτως εκ νέου στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με τους κ. Γιουνκέρ, Ντράγκι, Λαγκάρντ και πιθανώς με τον κ. Ντάισελμπλουμ. Σύμφωνα με γερμανικές πηγές, η πρόσκληση των θεσμών προς τον κ. Τσίπρα έγινε επειδή δεν επιθυμούν να διαπραγματευθούν με τον κ. Βαρουφάκη.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/ ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΣΧΟΛΙΟ :

Ζούμε εδώ και μέρες (αν όχι μήνες) το θέατρο του παραλόγου. Αντικρουόμενες δηλώσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό με “δικαιολογία” κόκκινων γραμμών και ότι άλλο έχουν σκεφτεί στο Κυβερνητικό Επιτελείο και οι Βουλευτές του ΣΥΡΡΙΖΑ. Συνεχίζουν να παίζουν την ίδια προεκλογική κασέτα παραβλέποντας ότι πλέον είναι αυτοί η Κυβέρνηση που ΠΡΕΠΕΙ να λάβει αποφάσεις.

Φαίνεται σαν να ξύπνησαν από όνειρο και προσπαθούν να μας αποδείξουν (στο εσωτερικό απευθύνονται στους ψηφοφόρους τους και την κομματική πελατεία του 4%) ότι η επιθυμητή και ονειρεμένη “πολιτική λύση” προσκρούει στους “κακούς” τεχνοκράτες της Τρόϊκας ή των Θεσμών (όποιο καπέλλο και να τους βάλλουν είναι οι ίδιοι άνθρωποι, αυτοί που δεν ήθελαν στην Αθήνα γιατί ήθελαν να “κόβουν” βόλτες μεταξύ Αθηνών – Βρυξελλών).

Οι τεχνοκράτες των θεσμών ΕΥΤΥΧΩΣ τολμούν να πουν ότι τα μέτρα που προτείνει η Ελληνική Κυβέρνηση είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΥΦΕΣΙΑΚΑ και δεν θα μπορέσουν να αποδώσουν αυτά που “ονειρεύονται” οι συντάκτες της/των προτάσεων.

Γιατί πολύ απλά τα προτεινόμενα “μέτρα”:

Κτυπούν την ελεύθερη οικονομία από την οποία προσδοκούν φόρους για να πληρώνουν τον υπερτροφικό δημόσιο τομέα. Ενώ διαπραγματεύονται κατάργηση των πρόωρων συντάξεων ταυτόχρονα (χθες) καταθέτουν νομοσχέδιο για να ευννοηθούν κάποιοι για πρόωρη συνταξιοδότηση.

Δεν τολμούν να πουν ότι

η ΑΝΕΡΓΙΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ.

– υπάρχει ΕΜΜΕΣΗ μείωση μισθών και συντάξεων ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ καθώς με την  αύξηση των έμμεσων φόρων τα “παίρνουν” από όλους.

– τα δηλωθέντα ΚΕΡΔΗ θα συρρικνωθούν και οι επιχειρήσεις που άντεξαν στην κρίση θα μεταφέρουν τις έδρες τους

– Ο φόρος μερισμάτων των επιχειρήσεων (υπολογίζοντας και την χρηματοδότηση της προκαταβολής) ξεπερνά το 51%.

– Ποιες επενδύσεις και νέες θέσεις ονειρεύονται κάποιοι στο Κυεβερνητικό Σχήμα και τα Κόμματα που το στηρίζουν;

– Για αυτά τα μέτρα τους ψήφισαν οι μικρομεσαίοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι μικροσυνταξιούχοι αλλά κυρίως οι άνεργοι ;

– Γιατί ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ τι προσφέρουν τα μέτρα, που πρότειναν, στην μείωση της ανεργίας αλλά απλά αναμασάνε την πληροφορία για αύξηση της απασχόλησης λόγω εποχικότητας ;

Και γιατί το πάνω από το 70% του πληθυσμού που είτε δεν πήγε να ψηφίσει (γιατί κουράσθηκε να πιστεύει σε ανεκπλήρωτες υποσχέσεις) ή ψήφισε άλλα κόμματα πρέπει να πιστεύει όλα όσα ακούει να του σερβίρει η “ανέξαρτητη” κρατική ΕΡΤ ή να κάνει το σφάλμα να δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα ;

Ο πανικός ποτέ δεν είναι καλός σύμβουλος.

Η παρούσα Κυβέρνηση θεωρεί ότι στηρίζεται ακόμη από το μικρό τμήμα του Ελληνικού Λαού που την ψήφισε αλλά στην πραγματικότητα στηρίζεται στην ανοχή μιας πλειοψηφίας που θέλει να της δώσει το δικαίωμα είτε να προσπαθήσει μήπως κάνει το όνειρο πραγματικότητα (η ελπίδα πεθαίνει τελευταία) είτε να σκεφτεί λογικά και να πάρει ανάλογες αποφάσεις. Αν αυτό δεν γίνει τότε η περίοδος χάριτος που απολαμβάνει θα τελειώσει. Τα περί “απειρίας” που ψελίζουν θα έπρεπε να το πουν και προεκλογικά.

Πολλά τα στραβά αλλά κάποιος ή κάποιοι πρέπει να πεί/πούνε στους Βουλευτές του ΣΥΡΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα ότι πρέπει να αλλάξουν κασέτα ή να “ξυπνήσουν” και να δουν τον αληθινό κόσμο.

-Ο άκρατος κρατισμός δεν φέρνει έσοδα στα δημόσια ταμεία.

-Τα ασφαλιστικά ταμεία για να έχουν έσοδα πρέπει να υπάρχουν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι.

-Οι ΝΕΟΙ ΠΡΕΠΕΙ να μπορούν να βρουν δουλειά στον τομέα που σπούδασαν στην Ελλάδα. Στείλαμε και θα συνεχίσουμε να στέλνουμε τα ΜΟΡΦΩΜΕΝΑ παιδιά μας στο εξωτερικό.

-Οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ του ΣΥΡΡΙΖΑ έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ψηφίσουν τα μέτρα που θα προτείνουν ή θα δεχθούν οι θεσμοί. Δεν έχει σημασία αν κάποιοι το πουν “κομματική πειθαρχία” ή ότι έκαναν στροφή 180 μοιρών ή κάποιοι αναγκασθούν να μην κυκλοφορούν για λίγο στον δρόμο γιατί έταξαν πολλά για να συγκεντρώσουν την πλειοψηφία. Άλλωστε δεν θα είναι οι πρώτοι και εύχομαι να είναι οι τελευταίοι που την “πάτησαν”.

Η ουσία είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει και να παλέψει μέσα από την Ευρώπη και κάποια στιγμή να είναι δυνατή για να σπάσει τα δεσμά εξάρτησης που επιθυμούν να τις επιβάλλουν. Αλλά τώρα είμαστε εμείς οι αδύναμοι και το Eυρώ ας γίνει το όχημα για βγούμε από την κρίση.

-ΟΧΙ άλλοι έμμεσοι φόροι και στράγγισμα των επιχειρήσεων που απόμειναν γιατί η Ε.Ε. δίνει οδούς διαφυγής και οι Ευρωπαϊκές χώρες ανοίγουν την “αγκαλιά” τους σε ότι η παρούσα Κυβέρνηση θεωρεί κακό.

Μείναμε μόνοι μας – ως Έλληνες – και παλεύουμε με τα θεριά γιατί κάποιοι ήθελαν να ακούν και να λένε μόνον ευχάριστα πράγματα. Αποδείχθηκε ότι οι όμορφες ιστορίες με όργανα και χορούς αρέσουν και γίνονται πιστευτές και από μεγάλα παιδιά.

Μάλλον είχαν υιοθετήσει προεκλογικά και μετεκλογικά τον στίχο τραγουδιού του Σαββόπουλου “αν δεν έχεις νέα ευχάριστα να πεις καλύτερα να μην μας πεις κανένα”.

Όμως πρέπει ο Πρωθυπουργός να βρει το θάρρος και να πει την αλήθεια. Να πει ότι ίσως και ο ίδιος είχε λάθος πληροφόρηση και πίστεψε και αυτός το “λεφτά υπάρχουν” ναι αλλά στις στέπες ποιων δεν μας είχε πει….

ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ότι στην Κυβέρνηση και στους Βουλευτές του ΣΥΡΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ υπάρχουν άνθρωποι με λογική που αναγνωρίζουν ότι τα μέτρα που πρότειναν “δεν θα αποδώσουν” και θα προσπαθήσουν να πείσουν και τους “ξεροκέφαλους” που φαίνεται τώρα να ξυπνούν  από το μεθύση της εξουσίας και να προσπαθούν να περπατήσουν πεζοί εκεί που κυκλοφορούσαν “καβαλάρηδες της εξουσίας” για 5 μήνες.

Και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης πρέπει να αποδειχθούν υπεύθυνα, να κάνουν προτάσεις για να βγούμε από την αδιέξοδη πολιτική για την οποία υπεύθυνα είναι όσα κόμματα διαχειρίστηκαν την εξουσία.

Το “όλοι μαζί τα φάγαμε” δεν ήταν κανόνας αλλά δεν απείχε και πολύ από την αλήθεια…

Διανύουμε μια περίοδο υποβολής φορολογικών δηλώσεων επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων. Ας κάνει ο καθένας το καθήκον του απέναντι στο Ελληνικό Δημόσιο από το οποίο περιμένει καλύτερη και δωρεάν υγεία, καλύτερη και δωρεάν Παιδεία, καλύτερη και δωρεάν Ασφαλή διαβίωση, καλύτερους και ασφαλείς δρόμους, καλύτερη και αξιοκρατική διοίκηση.

Οι απόψεις είναι προσωπικές και δεν δεσμεύουν κανέναν, απλά προσπάθησα να καταγράψω τα γεγονότα όπως τα ζω… ευχαριστώ για την τυχόν εποικοδομητική κριτική σας καθώς σαν άνθρωπος δεν κρίνω αμερόληπτα τις δικές μου πράξεις πόσο μάλλον των άλλων . Δεν είμαι εγώ ο κακός της “ιστορίας” απλά πάντα έλεγα ότι η αλήθεια (ή ότι πιστεύω εγώ σαν αλήθεια βάσει των εμπειριών μου) πρέπει να λέγεται όσο σκληρή και αν είναι.

Νικόλαος Γ. Πατέλης

 

Share.

About Author

Leave A Reply

eXTReMe Tracker