Καθώς οι Πολιτικές εξελίξεις επιρρεάζουν την καθημερινότητά μας σαν Επαγγελματίες

0

Πρέπει να παρακολουθούμε και την ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ από έγκυρα οικονομικά site:

http://www.sofokleousin.gr Τελευταία Ενημέρωση: 21/07/2015, 20:31

Τα κρυφά μηνύματα του Αλέξη Τσίπρα

Φορτώνει το Grexit σε Λαφαζάνη-Βαρουφάκη. Αναλαμβάνει την ευθύνη της στροφής. Θέτει οδικό χάρτη για συμφωνία και εκλογές

Νέα δυναμική στις πολιτικές εξελίξεις επιχειρεί να δώσει με παρέμβασή του ο Αλέξης Τσίπρας ένα 24ωρο πριν την ψήφιση του δεύτερου κρίσιμου πολυνομοσχεδίου για την οριστικοποίηση της συμφωνίας με τους εταίρους. Κυκλοφορώντας non paper με δηλώσεις του ο πρωθυπουργός επιχειρεί να δώσει σαφή χαρακτηριστικά ρήξης στις ενέργειες των διαφωνούντων και να στιγματίσει πρόσωπα και καταστάσεις, αναλαμβάνοντας παράλληλα ο ίδιος την ευθύνη τόσο των πεπραγμένων όσο και της στροφής και προσδιορίζοντας το πεδίο της κυβερνητικής δράσης σε τέσσερις άξονες.

Κεντρικός στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική του ομάδα ανεβάζοντας τους τόνους άρα και το διακύβευμα της ψήφου, ενώ παράλληλα αποσύρει την απειλή πρόωρων εκλογών σε αυτή τη φάση ακόμα και αν η κοινοβουλευτική δύναμη των υποστηρικτών του υποχωρήσει κάτω από τους 120.

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού έρχεται 24 ώρες πριν από την ψήφιση του δεύτερου πολυνομοσχεδίου, κατά την οποία αναμένονται νέες διαρροές, ενώ ακολουθεί τις δηλώσεις Μέρκελ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Ετσι ο πρωθυπουργός αποδεικνύει ότι διαθέτει την απαραίτητη πολιτική βούληση για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων, προσδιορίζοντας τη διέξοδο μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Ο Αλέξης Τσίπρας δρομολογεί παράλληλα πολιτικές διαδικασίες από τον Σεπτέμβριο και εφόσον αποκατασταθεί η πολιτική σταθερότητα και οικονομική ομαλότητα. Όπως όμως αναφέρει:

«Σε ότι αφορά την επόμενη ημέρα της συμφωνίας, είναι αναγκαίο να προβούμε σε έναν απολογισμό και μια ολοκληρωμένη αποτίμηση της πορείας μας και να χαράξουμε συλλογικά την στρατηγική μας με τα δεδομένα της νέας πραγματικότητας.

Ο «κομματικός» ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αντιστοιχηθεί με τον «κοινωνικό». Να υποδεχθεί τις αγωνίες και τις προσδοκίες των δεκάδων χιλιάδων απλών ανθρώπων που στηρίζουν σε αυτόν τις ελπίδες του. Και συντεταγμένα, όπως αρμόζει στη δημοκρατική κουλτούρα της αριστεράς, να οδηγηθεί το Σεπτέμβρη σε ευρείες συλλογικές διαδικασίες ώστε να προσδιορίσουμε τους στόχους και τα χαρακτηριστικά της αριστερής διακυβέρνησης στα νέα δεδομένα».

Όπερ σημαίνει ότι το θέμα των εκλογών ή της αλλαγής μοντέλου κυβέρνησης ή συγκυβέρνησης και όλα τα πιθανά σενάρια θα τεθούν στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία θα αποφασίσουν, πράγμα που δεν συνεπάγεται απαραίτητα προσφυγή στις κάλπες τη στιγμή μάλιστα που μέχρι τότε θα έχει βρεθεί και το modus operandi με την μείζονα και την ελάσσονα αντιπολίτευση.

Οδικός χάρτη μέχρι τον Σεπτέμβριο

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός σε συνεργάτες του η κυβέρνηση θα πρέπει μέχρι τον Σεπτέμβριο να αναλάβει πρωτοβουλίες:

  •       – Στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής,
  •       – Στην προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων και αναγκαίων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα
  •       – Στη προώθηση στοχευμένων δράσεων για τη στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων
  •       – Στην προσπάθεια άμεσης προσέλκυσης επενδύσεων στην χώρα, ώστε να αντισταθμιστούν οι υφεσιακές τάσεις στην οικονομία.

Ο Αλέξης Τσίπρας στοχοποιεί ακόμα και κομματικά στελέχη και πρακτικές με στόχο να δώσει την αίσθηση ότι ο ίδιος παίρνει αποστάσεις από το κόμμα και ότι πορεύεται ως ο πρωθυπουργός της ευθύνης.

Σε αυτό το πλαίσιο διαχωρίζει πλήρως τη θέση του τόσο από την Αριστερή Πλατφόρμα όσο και από τον Γιάνη Βαρουφάκη επιχειρώντας μάλιστα να στιγματίσει τους διαφωνούντες ως εκφραστές της γραμμής του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Μέχρι σήμερα αντιδράσεις βλέπω, ηρωικές δηλώσεις διαβάζω, αλλά καμία πρόταση εναλλακτική στο εκβιαστικό δίλλημα της 12ης Ιούλη δεν άκουσα.

“Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια «iou»αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό.”

“Και να μη κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής μου υπογραφής.”

Share.

About Author

Leave A Reply

eXTReMe Tracker