Καλό ΜΗΝΑ … Είναι τελικά κακό να πίνουμε νερό κατά τη διάρκεια του φαγητού;

0

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την αντίληψη ότι αν καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες νερού ή κάποιου άλλου ροφήματος την ώρα που τρώμε ένα γεύμα, η κοιλιά μας θα φουσκώσει και δεν θα μπορέσουμε να χωνέψουμε φυσιολογικά. 

Έρευνα όμως της Mayo Clinic έδειξε ότι το νερό δεν διασπά τα γαστρικά υγρά ούτε διαταράσσει τη φυσιολογική διαδικασία της πέψης. Αντιθέτως, το νερό κατά τη διάρκεια του γεύματος ή αμέσως μετά από αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να χωνέψουμε πιο εύκολα.

Τόσο το νερό, όσο και τα υγρά γενικώς διευκολύνουν τη διάσπαση των τροφών ώστε ο οργανισμός να απορροφήσει τα θρεπτικά τους συστατικά. Παράλληλα, η επαρκής ενυδάτωση βοηθάει στην αποφυγή της δυσκοιλιότητας.

Πέρα από την καλή ενυδάτωση του οργανισμού, παράγοντες όπως η επαρκής κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και προϊόντων ολικής άλεσης, το υγιές σωματικό βάρος και η καθημερινή σωματική άσκηση εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του πεπτικού και μειώνουν τον κίνδυνο δυσπεψίας, δυσκοιλιότητας και άλλων αντίστοιχων γαστρεντερικών ενοχλήσεων.

Share.

About Author

Leave A Reply

eXTReMe Tracker