Κατατέθηκε στους εταίρους το κείμενο της συμφωνίας – Tσίπρας: Θέλω να πάω σε λύση

0

Με συντριπτική πλειοψηφία η έγκριση του κειμένου της συμφωνίας

Πιθανώς έως το Σάββατο στη Βουλή το νέο πακέτο μέτρων

«Θέλω να πάω σε λύση… Είμαστε έτοιμοι για συμφωνία» φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, που ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία, το κείμενο της συμφωνίας που απέστειλε η κυβέρνηση στους εταίρους.

Το κείμενο αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος έως το Σάββατο.

«Φυσικά και θα περάσει, είναι υπό συζήτηση όλα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, εξερχόμενος της σύσκεψης ερωτηθείς εάν η ελληνική πρόταση θα «περάσει» από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε εκ νέου τη διαφοροποίησή του στη συμφωνία.

Βασικά θέματα στη συζήτηση ήταν το συνταξιοδοτικό και το φορολογικό, ενώ κυβερνητικές πηγές εκφράζουν την αισιοδοξία ότι οι διαπραγματεύσεις θα έχουν αίσιο τέλος. «Πάμε καλά, πάμε γρήγορα» ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, αν και δεν έκρυβαν την ανησυχία τους για προσπάθεια «σαμποτάζ» από «ακραίους κύκλους της Ευρώπης» που επιθυμούν ένα Grexit.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει η δέσμευση των εταίρων για μια ρύθμιση του χρέους.

Όπως δήλωσε από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος η πρόταση είναι αυτή που έχει συμφωνηθεί στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

Σε λίγη ώρα αναμένεται δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για το ελληνικό κείμενο.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή στις 8 το πρωί με 2 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής Γραμματείας με αντικείμενο την ελληνική πρόταση προς τους εταίρους.

Για την ολοκλήρωση των κομματικών διαδικασιών απομένει , η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που είναι προς το παρόν ανοιχτή ως προς τον χρόνο πραγματοποίησής της, με πιθανότερη ημέρα, το Σάββατο.

«Οι χώρες της ευρωζώνης μπορεί να εξετάσουν αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους» σε περίπτωση συμφωνίας τόνισε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Πηγή: http://www.skai.gr/

Share.

About Author

Leave A Reply

eXTReMe Tracker