Οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί μπορούν – υπεύθυνα – να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν δηλώσεις Κτηματολογίου για τον Ν.Καβάλας

0

Από 14/4 – 14/7/2015 το Κτηματολόγιο θα δέχεται δηλώσεις από Φυσικά Πρόσωπα που έχουν οποιοδήποτε εμπράγματο δικαίωμα σε ακίνητο σε ένα πολύ μεγάλο τμήμα του Ν.Καβάλας (πλην Θάσου). Για τους κατοίκους εξωτερικού το διάστημα είναι 3 μήνες ακόμη (έως 14/10/15). Ταυτόχρονα υποχρέωση έχει και κάθε Νομικό Πρόσωπο που έχει οποιοδήποτε δικαίωμα σε ακινητο που βρίσκεται εντός των περιοχών των Ο.Τ.Α. (προκαποδιστριακών) που εντάσσονται τώρα στο Κτηματολόγιο.

Οι Συνάδελφοι υπεύθυνα μπορούν να συμπληρώνουν τα στοιχεία που απαιτούνται για να υποβληθούν σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή οι δηλώσεις εμπρόθεσμα ώστε να αποφεχθεί το πρόστιμο που είναι έως το 5πλάσιο του δικαιώματος που πρέπει να καταβληθεί.

Μια εύλογη και δίκαιη δική μας αμοιβή ανά δικαίωμα (και ανά Φυσικό ή Νομικό Πρόσωπο) μπορεί να είναι το 70% του δικαιώματος που εισπράτει το Κτηματολόγιο. Σε κάθε περίπτωση η αγορά θα προσδιορίσει ένα εύρος διακύμανσης που θα είναι αποδεκτό και από τα δύο μέρη.

Πληροφορίες (και στοιχεία επικοινωνίας) θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.e-ktima.gr που ετοίμασε η Κοινοπραξία που έχει αναλάβει την Κτηματογράφηση των νέων περιοχών του Ν.Καβάλας την οποία και ευχαριστούμε για την σημερινή ενημέρωση που έκανε στα Μέλη του Συλλόγου μας.

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς τις γνώσεις αυτού που έχει το δικαίωμα να συμπληρώνει για λογαριασμό πελατών του τις σχετικές δηλώσεις. Αλλά επισημαίνω ότι είναι μια υπεύθυνη εργασία που πρέπει να αμοιφθεί δίκαια και πρόσθετα. Εισπράξτε την αμοιβή σας μαζί με το δικαίωμα που πρέπει να αποδώσετε στο Κτηματολόγιο.

Την ίδια περίοδο οι πελάτες μας θα έρθουν στα γραφεία μας για τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος έτσι απομένει στον καθένα από εμάς εάν θα παρέχει αυτή την πρόσθετη υπηρεσία ή θα την προωθήσει σε άλλο Συνάδελφο ή σε κάποιο τρίτο.

Ενημεωρικά, υπάρχουν εταιρίες που “στήνουν” υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα όπου επεκτείνεται το Κτηματολόγιο σε μια προσπάθεια να “φάνε” από την πίττα που “υπάρχει” και στο τραπέζι μας.

Ο Σύλλογος ανέλαβε την διοργάνωση και το κόστος της ενημέρωσης των Μελών του με στόχο την πρόσβαση σε ένα ακόμη έσοδο. Αν και η  συμμετοχή δεν δικαίωσε την προσδοκία μας πιστεύουμε ότι οι περίπου  35 Συνάδελφοι, που ήταν παρόντες, σίγουρα έφυγαν κερδισμένοι.

Για το Δ.Σ.

Νικόλαος Γ.Πατέλης

Share.

About Author

Leave A Reply

eXTReMe Tracker