!!! ΠΟΦΕΕ – Οι θέσεις του Υπουργείου για τα θέματα που συζητήθηκαν στην 2η συνάντηση της ΠΟΦΕΕ με τον Αναπλ.Υπ.Οικονομικών και τον Γ.Γ.Δ.Ε. στις 9 Ιουνίου

0
Αθήνα, 10 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:  «Δεύτερη συνάντηση της ΠΟΦΕΕ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών και Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων στις 9 Ιουνίου»

Επαναλήφθηκε και χθες η δεύτερη προγραμματισμένη συνάντηση της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. σε συνέχεια της προηγούμενης (Πέμπτη 2 Ιουνίου), στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργου Πιτσιλή, με στόχο να εξετάζονται άμεσα τα όποια προβλήματα προκύπτουν ή και ζητήματα που εκκρεμούν, ιδίως στην περίοδο των δηλώσεων και όχι μόνο. (Παρέστησαν: ο Πρόεδρος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. Βασίλης Καμπάνης, ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. Δημήτρης Τσαμόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. Κώστας Σταυρουλάκης και ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και Γενικός Γραμματέας της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. Γιώργος Χριστόπουλος).

Με προγραμματισμό και συντονισμό των γραφείων, του Υπουργού και του Γ.Γ.Δ.Ε. παρέστησαν αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη καθώς και ο σύμβουλος του Υπουργού επί θεμάτων που αφορούν τους Λογιστές-Φοροτεχνικούς όπως και ο Διευθυντής του γραφείου του Γ.Γ.Δ.Ε..

Αντικείμενο της συζήτησης στην συνάντηση αυτή ήταν κατά κύριο λόγο τα επείγοντα θέματα που είχαν τεθεί από την Π.Ο.Φ.Ε.Ε. στην προηγούμενη συνάντηση.

Ειδικότερα:

  1. Στο θέμα της κατάργησης του προστίμου της εκπρόθεσμής τροποποιητικής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος αλλά και πληροφοριακών στοιχείων (εάν έχει υποβληθεί εμπρόθεσμη αρχική), έχει δώσει εντολή ο Υπουργός και ο Γ.Γ.Δ.Ε. και αυτή τη στιγμή εξετάζεται από τις υπηρεσίες εάν και πως μπορεί αντιμετωπιστεί το σοβαρό αυτό θέμα, δηλαδή με νομοθετική ρύθμιση ή με σχετική απόφαση.
  2. Όσον αφορά το θέμα που προέκυψε με τις εκπρόθεσμες δηλώσεις στις 5 και 6/9/2015 για τις οποίες υπήρχε άτυπη ανακοίνωση για παράταση στο συγκεκριμένο διάστημα επίσης εξετάζεται η αποφυγή επιβολής των προστίμων.
  3. Για τα νομικά πρόσωπα για τα οποία η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. ζήτησε να ισχύσει η προθεσμία 15/7 ή 20/7/2016, για τον λόγο ότι δεν δημιουργείται στην ουσία δημοσιονομικό θέμα και με δεδομένο ότι άνοιξε το σύστημα, συζητήθηκαν τα προβλήματα που ήδη παρουσιάσθηκαν στην έναρξη, τα οποία επικεντρώνονται και στην εναρμόνιση των μηχανογραφικών εταιριών λόγω της πρώτης εφαρμογής των θεμάτων από τα Ε.Λ.Π..
  4. Επίσης για το κρίσιμο πρόβλημα των δηλώσεων που αφορούν τις Ιδιότυπες Μεταφορικές Εταιρίες (Ι.Μ.Ε. Ε.Π.Ε.) το θέμα βρίσκεται υπό εξέταση ώστε να καταλήξουν οι υπηρεσίες σε λύση στον συντομότερο δυνατό χρόνο.
  5. Η συζήτηση στην συνέχεια στράφηκε στο θέμα των ημερών που αφορά χιλιάδες ……συνέχεια ΕΔΩ
Share.

About Author

Leave A Reply

eXTReMe Tracker