Στις 10 Ιουνίου λήγει η προθεσμία υποβολής οικονομικών καταστάσεων για ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ

0
Λήγει στις 10 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής οικονομικών καταστάσεωνΥπενθυμίζεται ότι η 10η Ιουνίου 2014 έχει οριστεί ως η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων των Κεφαλαιουχικών Εταιρειών στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013).Συνιστάται η έγκαιρη υποβολή, καθώς πιθανή συσσώρευση αιτημάτων καταχώρησης κατά τις τελευταίες ώρες της προθεσμίας, δημιουργεί τεράστιο όγκο εισερχομένων πληροφοριών και, συνεπώς, καθυστερήσεις στην καταχώρηση των σχετικών στοιχείων.Προς αποφυγή ταλαιπωρίας όλων των εμπλεκομένων, συνιστάται η υποβολή με χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΓΕΜΗ www.businessportal.gr
Η σχετική αίτηση καταχώρησης των οικονομικών καταστάσεων κάθε εταιρείας υποβάλλεται, συνοδευόμενη από τα προβλεπόμενα στη σχετική νομοθεσία έγγραφα, μετά από είσοδο στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΓΕΜΗ με τους κωδικούς (username και password) του Taxis, που αντιστοιχούν σε κάθε εταιρεία. Με τον τρόπο αυτό, η καταχώρηση κάθε αίτησης στο ΓΕΜΗ γίνεται αμέσως, χωρίς καμία καθυστέρηση και με μηδενικό χρόνο αναμονής.
Τα απαιτούμενα έγγραφα είναι:
1.Ισολογισμός, Κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσεως, Πίνακας αποτελεσμάτων χρήσεως, Έκθεση ελεγκτών εφόσον υπάρχει
2.Προσάρτημα
3. Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου ή Διαχειριστή
4. Παράβολο πληρωμής για την δημοσίευση του Ισολογισμού στο ΦΕΚ (για τις ΑΕ και ΕΠΕ)
5. Αποδεικτικό ανάρτησης του Ισολογισμού στην ιστοσελίδα της Επιχείρησης ή αποδεικτικόδημοσίευσης σε οικονομική εφημερίδα
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, καλεί, με την ευκαιρία αυτή, τις υπόχρεες εταιρείες να υποβάλλουν τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις τους εγκαίρως, χωρίς να περιμένουν τις τελευταίες μέρες της προθεσμίας, ώστε να αποφευχθεί κάθε ταλαιπωρία και χρονική επιβάρυνση.

Στο site του Γ.Ε.ΜΗ. διαβάζουμε:

Διαθέσιμες αιτήσεις ανά νομική μορφή

Νομική μορφή Αίτηση
ΑΕ Αίτηση Καταχώρησης απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου για την πιστοποίηση καταβολής αρχικού μετοχικού κεφαλαίου Σύντομα διαθέσιμη
ΑΕ Καταχώρηση απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου για την πιστοποίηση καταβολής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (Ολική ή Μερική) Σύντομα διαθέσιμη
ΙΚΕ Αίτηση καταχώρησης στο ΓΕΜΗ προσωρινών οικονομικών καταστάσεων και δημοσίευση ισολογισμού Σύντομα διαθέσιμη
ΑΕ Αίτηση καταχώρησης προσωρινών οικονομικών καταστάσεων και δημοσίευσης ισολογισμού με επισυναπτόμενο ισολογισμό.
ΑΕ Αίτηση καταχώρησης απόφασης ΓΣ για την «Έγκριση οικονομικών καταστάσεων» (Χωρίς εκλογή ελεγκτών & χωρίς αλλαγή στοιχείων του ισολογισμού)
ΑΕ Αίτηση καταχώρησης απόφασης ΓΣ για την «Έγκριση οικονομικών καταστάσεων» με εκλογή ελεγκτών
ΑΕ Αίτηση καταχώρησης απόφασης ΓΣ και ΔΣ για την εκλογή ΔΣ και συγκρότηση αυτού σε σώμα
ΑΕ Αίτηση καταχώρησης απόφασης ΓΣ για την Tροποποίηση καταστατικού (Με κεφάλαιο ΚΑΤΩ από 3 εκ €)
ΑΕ Αίτηση καταχώρησης απόφασης ΓΣ για την Tροποποίηση καταστατικού (Με κεφάλαιο ΑΝΩ των 3 εκ €)
ΑΕ Αίτηση καταχώρησης απόφασης ΓΣ για την «Έγκριση τροποποιημένων οικονομικών καταστάσεων» και επαναδημοσίευση των τροποποιημένων στοιχείων (ισολογισμού κλπ.)
ΑΕ Αίτηση καταχώρησης απόφασης για αλλαγή διεύθυνσης γραφείων (χωρίς αλλαγή δήμου)
ΑΕ Αίτηση καταχώρησης απόφασης ΔΣ για την αντικατάσταση μέλους ΔΣ και την ανασυγκρότηση αυτού σε σώμα
ΑΕ Αίτηση καταχώρησης απόφασης Δ.Σ. για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (χωρίς τροποποίηση καταστατικού και ΑΝΩ των 3εκ. ευρώ)
ΑΕ Αίτηση καταχώρησης απόφασης Δ.Σ. για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (χωρίς τροποποίηση καταστατικού και ΚΑΤΩ των 3εκ. ευρώ)
ΕΠΕ Αίτηση καταχώρησης στο ΓΕΜΗ προσωρινών οικονομικών καταστάσεων και δημοσίευση ισολογισμού
ΕΠΕ Αίτηση καταχώρησης απόφασης ΓΣ για την «Έγκριση τροποποιημένων οικονομικών καταστάσεων» και επαναδημοσίευση των τροποποιημένων στοιχείων (ισολογισμού κλπ.)
ΕΠΕ Αίτηση καταχώρησης απόφασης ΓΣ για την «Έγκριση οικονομικών καταστάσεων»
Share.

About Author

Leave A Reply

eXTReMe Tracker