Δ.Τ. για την προθεσμία των φορολογικών δηλώσεων και το πρόστιμο για ανασφάλιστα οχήματα στις 06/06/2017

0

Σύλλογος  Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών  Ν. Καβάλας

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

Π.ΜΕΛΑ 20–Καβάλα

 

ΚΑΒΑΛΑ  17/6/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  (στάλθηκε σήμερα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο του Ν.Καβάλας)

 

Ο  Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών  Ν. Καβάλας ενημερώνει τους φορολογούμενους πολίτες του Νομού μας, ότι την Παρασκευή  30/6/2017 λήγει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων του φορολογικού έτους 2016.

Η καθυστέρηση στο να ανοίξει εγκαίρως το ΤΑΧΙS είχε σαν αποτέλεσμα την  συντόμευση του διαθέσιμου χρόνου για την υποβολή των δηλώσεων.

Σε όσους η πράξη διοικητικού προσδιορισμού (Εκκαθαριστικό) είναι χρεωστική ,η πρώτη δόση του Φόρου θα καταβληθεί 31/07/2017 ανεξάρτητα από την ημερομηνία υποβολής της Δήλωσης.

Σαν Σύλλογος έχουμε διαπιστώσει, ότι η προσέλευση των Φορολογουμένων στα γραφεία μας είναι υποτονική. Τις ημέρες που απομένουν μέχρι 30/6/2017 θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα για την διεκπεραίωση και αποστολή των δηλώσεων. Καλούμε τους φορολογούμενους να απευθυνθούν άμεσα στον Φοροτεχνικό τους, προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά  για την σύνταξη της δήλωσης. Τυχόν καθυστέρηση τους μπορεί να οδηγήσει σε πρακτική αδυναμία υποβολής των δηλώσεων τους χωρίς καμία ευθύνη των Συναδέλφων καθώς οι Συνάδελφοι υποχρεούνται να τηρήσουν σειρά προτεραιότητας και δεν θα υπάρχει διαβεβαίωση εμπρόθεσμης υποβολής.

Τόσο για την εκπρόθεσμη υποβολή όσο και για την μη υποβολή υπάρχουν αυξημένα πρόστιμα (100€ για εκπρόθεσμη υποβολή ακόμη και μηδενικής ή πιστωτικής δήλωσης)

Επί πλέον θέλουμε να ενημερώσουμε τους φορολογούμενους για τους αυξημένους φόρους των εισοδημάτων του 2016, σε σχέση με αυτούς του 2015,  για ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων όπως οι μισθωτοί και συνταξιούχοι  (μείωση σε ορισμένες περιπτώσεις του αφορολόγητου τους) και οι αγρότες (φορολόγηση μεγάλου μέρους της επιδότησης των αγροτών, αύξηση του συντελεστή φόρου από 13% σε  22%, αύξηση της προκαταβολής φόρου από 75% σε 100% κ.λ.π), λόγω της σχετικής  αλλαγής του φορολογικού νόμου ενώ και για την  εισφορά αλληλεγγύης εφαρμόζεται νέα υψηλότερη κλίμακα.

Τέλος οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ενημερωθούν για το πρόστιμο των 250€ που έχει επιβληθεί σε όσους έχουν ανασφάλιστα οχήματα καθώς σύμφωνα με τις οδηγίες «Σε περίπτωση μη συμμόρφωσής», ασφάλισης του Ε.Ι.Χ. που βρέθηκε ανασφάλιστο «, μετά την παρέλευση διμήνου από την ειδοποίηση σας» (σ.σ. έχει αποσταλεί για όλους σχετική ενημέρωση με Mail στον φορολογούμενο ή στον Λογιστή του), «τα στοιχεία σας και τα στοιχεία του οχήματός σας θα αποσταλούν στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις (αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας κ.λ.π.).» Σίγουρα στις πάνω από ένα εκατομμύριο περιπτώσεις υπάρχουν και λάθος στοιχεία για τον πραγματικό κάτοχο του Ι.Χ. αλλά και αυτό απαιτεί ενέργειες αυτού που φαίνεται στο Υπουργείο σαν κάτοχος στις 06/06/2017.

 

Με εκτίμηση

 

Για το Δ.Σ.  του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Γ. Πατέλης

Share.

About Author

Leave A Reply

eXTReMe Tracker