!!! – Π.Ο.Φ.Ε.Ε. – τα θέματα και οι προτάσεις που συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχε η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. με τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. κ. Πιτσιλή Γεώργιο στις 17/02/17

0

Παρακάτω παρουσιάζονται τα θέματα και οι προτάσεις που συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχε η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. με τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. κ. Πιτσιλή Γεώργιο στις 17 Φεβρουαρίου 2017:

  • Η πιστοποίηση πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί άμεσα χωρίς διαδικασία εξετάσεων από τους ήδη ασκούντες ΝΟΜΙΜΑ το επάγγελμα και χωρίς εξαιρέσεις σύμφωνα με τον Ν.3842/2010 που παραμένει σε ισχύ.
  • Είναι απαραίτητη η άμεση καθιέρωση της ηλεκτρονικής υπογραφής, η οποία θα συμβάλλει σημαντικά στην ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών και στην εμπέδωση της θεσμικής εμπιστοσύνης μεταξύ επιχειρήσεων, Λογιστικών γραφείων και φορολογικών αρχών. Μπορεί να γίνει άμεσα  με τον ίδιο τρόπο που δόθηκε στους Συμβολαιογράφους και τους Εκτελωνιστές. Θα πρέπει να περιλαμβάνει και τους υπαλλήλους των γραφείων μας. Η πρόταση της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. από το 2004 για ηλεκτρονική υπογραφή μέσω των παρόχων που δραστηριοποιούνται ακόμα και σήμερα εξακολουθεί και είναι επίκαιρη.
  • Προτάσεις για καταληκτικές ημερομηνίες δηλώσεων για το φορολογικό έτος 2016:

–        Καταληκτική ημερομηνία υποβολής βεβαιώσεων από κάθε πηγή: 15/3/2017

–        Λήξη υποβολής φορολογικών δηλώσεων Νομικών Προσώπων: 30/6/2017 (όπως ισχύει ήδη)

–        Λήξη υποβολής φορολογικών δηλώσεων Φυσικών Προσώπων: 15/7/2017

Share.

About Author

Leave A Reply

eXTReMe Tracker