Πατέλης Νικόλαος : Πρόσκληση προς τους Συναδέλφους για ενίσχυση του ψηφοδελτίου της Π.Ο.Φ.Ε.-Ε.

0

Καβάλα: 10/12/2019

Μου τέθηκε το ερώτημα γιατί συμμετέχω «σε αυτή την ηλικία» στις εκλογές του Ο.Ε.Ε. Αισθάνομαι επομένως την ανάγκη να απαντήσω στους ερωτώντες και να κάνω γνωστές τις απόψεις μου σε πάρα πολλούς Συναδέλφους που με γνωρίζουν καλύτερα. Και επειδή μου ζήτησαν να περιγράψω λιτά τις σκέψεις  θα αρκεστώ σε 6+1 λόγους: 

1.- Γιατί τα 63 χρόνια μου, αισθάνομαι, ότι με γέμισαν πείρα και γνώσεις που νοιώθω ότι ΘΕΛΩ και ΜΠΟΡΩ να θέσω στην διάθεση των Συναδέλφων Οικονομολόγων και του Κλάδου μου για την αναβάθμιση του ρόλου του Ο.Ε.Ε. στην Κοινωνία της Ελλάδος και της Ανατολικής Μακεδονίας, ως Μέλος της Τ.Δ. και της Σ.τ.Α.

2.- Γιατί δεν έχω μάθει ακόμη να υποτάσσομαι σε κομματική πειθαρχία [άλλωστε δεν χρωστάω τίποτε σε κανένα] και δηλώνω προκαταβολικά ότι ΔΕΝ ΚΑΝΩ για απλός «Διαχειριστής» του 2ου Π.Τ. αν πρέπει να είναι [τα χρόνια που θα έρθουν] το 2ο Περιφερειακό μας αυτό με τα λιγότερα (!!!) έξοδα [όπως το 2018] σε όλη την Ελλάδα για να λένε στην Κ.Δ. ότι: ασκώ «συνετή» διαχείριση . Το μάθατε: το Ο.Ε.Ε. έμεινε χωρίς γραφείο στην Καβάλα !!!! Μπράβο στο Προεδρείο του 2ου Π.Τ. και στην Κ.Δ.

3.- Γιατί οι παλιοί έλεγαν «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» και απέδειξα ότι έμαθα, μετά από 20 χρόνια Συνδικαλιστικής Δράσης, πως να διεκδικώ με υπομονή και επιμονή, ώστε να αυξάνονται οι διαθέσιμοι πόροι προς όφελος των Μελών του Φορέα που, κάθε φορά, υπηρετώ . Δεν μηδενίζω τίποτε αλλά όταν μια διοίκηση θεωρεί ότι είναι «καθεστώς» φυσιολογικά αδρανεί & αυτό είναι σε βάρος όλων των Μελών. Δεν ζηλεύουν – καθόλου – τις δράσεις που υλοποιεί το Περιφερειακό Δυτικής Κρήτης;

4.- Γιατί αγανακτώ με την ΑΠΟΥΣΙΑ ΘΕΣΕΩΝ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ της νυν Τοπικής Διοίκησης, σε απόλυτη αντιστοιχία με την Κ.Δ. του Ο.Ε.Ε., για ότι συμβαίνει στην κοινωνία και τις επιχειρήσεις και αφορά το οικονομικό περιβάλλον. Αν έδωσαν ότι «είχαν» ήρθε η ώρα να παραδώσουν την σκυτάλη σε άτομα με διάθεση προσφοράς.

5.- Γιατί οι οκτώ συνυποψήφιοί μου, στην Παράταξη ΠΟΦΕ-Ε  στο 2ο Π.Τ., είναι Συνάδελφοι με αποδεδειγμένη προσφορά στον Κλάδο, στην θέση που επέλεξαν οι Συνάδελφοι μας, ενώ οι δύο νεώτεροι (ο ένας μισθωτός) πλαισιώνουν τους έμπειρους καθώς οραματιζόμενοι το μέλλον ανανεωνόμαστε και όλοι μαζί αποτελούμε μια δυνατή Ομάδα με διάθεση προσφοράς διεκδικώντας ακόμα και την Διοίκηση του 2ου Π.Τ. Ανατολικής Μακεδονίας κόντρα σε κομματικές παρατάξεις που έχουν πίσω τους δεκάδες «εντολείς» και έφεραν τα πάνω κάτω φοβούμενοι την ακομμάτιστη ΠΟΦΕ-Ε.Ενώ σε Πανελλαδικό επίπεδο για την ΣτΑ συμμετέχουν και άνεργοι Οικονομολόγοι.

6.- Γιατί αποτελεί ΠΡΟΚΛΗΣΗ για μένα και την ΠΟΦΕ-Ε το γεγονός ότι τρία (3) κόμματα [ή συνενώσεις παρατάξεων] διεκδικούν ψήφους από Μέλη του Ο.Ε.Ε., πληρώνοντας νέες  εγγραφές και συνδρομές (αλήθεια ποιος τα πληρώνει;) , με υποσχέσεις για δουλειές ή εξαργύρωση παροχών του παρελθόντος, πιέζοντας ειδικά τους νέους Οικονομολόγους που αναζητούν την θέση τους σε ένα δύσκολο εργατικό ή επιχειρησιακό περιβάλλον. Εμένα αυτές οι προκλήσεις με κάνουν πιο δυνατό ξέροντας ότι έχω δίπλα μου  ΟΛΑ τα Μέλη της Οικογένειάς μου. Αλλά και τους Συναδέλφους μου που ξέρουν ότι υπηρέτησα με προσήλωση για 20 χρόνια το: “ΜΟΝΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να βελτιώσουμε τις συνθήκες της δουλειάς μας και της ζωής μας”, παραμερίζοντας το ΕΓΩ και δίνοντας την αξία που πρέπει στο ΕΜΕΙΣ. Εμείς στην ΠΟΦΕ-Ε δεν μπορούμε να δώσουμε καμία άλλη υπόσχεση παρά το ότι θα δουλέψουμε με το ίδιο πάθος για το ΕΜΕΙΣ στην θητεία που θα μας κρίνετε άξιους να διαχειριστούμε.

7.- Γιατί στις 15 Δεκεμβρίου 2019 το «ΠΑΡΕΛΘΟΝ» συγκρούεται με το «ΜΕΛΛΟΝ» και είμαι σίγουρος ότι οι Συνάδελφοι Οικονομολόγοι [κάτοχοι ή μη Αδείας Λογιστή – Φοροτεχνικού] έχουν την γνώση, την κρίση & την εμπειρία για να κρίνουν και να επιλέξουν με την ψήφο τους πρόσωπα που μπορούν και θέλουν να εφαρμόσουν νέες  υλοποιήσιμες ιδέες που ακουμπούν στην καθημερινότητά τους. Άλλωστε όλοι μας επιλέξαμε Βουλευτές και Κυβέρνηση στις 7 Ιουλίου.

Για όλα τα ανωτέρω [και για όλα όσα δεν φτάνουν πολλές σελίδες για να εκφράσω] σας προσκαλώ να συμμετέχετε στην εκλογική διαδικασία από 08:00 – 18:00 και να γίνει ο καθένας από εσάς ο μοχλός για την αναγκαία ανύψωση του Ο.Ε.Ε. που βουλιάζει στην  αδράνεια και βάλτωσε στο περιθώριο των κοινωνικών εξελίξεων.

 Καλή ψήφο την Κυριακή, ότι καιρό και αν έχει, με Υγεία . 

Νίκος Γ. Πατέλης

Μέλος της ΣτΑ για 4 θητείες & τ. Πρόεδρος του Σ.Λογιστών Φ.Ε.Ε. Ν. Καβάλας για 19 χρόνια

Διαβάστε τις Θέσεις της Π.Ο.Φ.Ε.-Ε.  ΕΔΩ

Share.

About Author

Leave A Reply

eXTReMe Tracker